vrijdag 10 februari 2012

My African life!



Voor allen die vele vragen hebben over mijn verblijf hier gaaf ik nu wat extra informatie over mijn nieuwe leven :)

-Eten:

Ieder ochtend eten we brood. Dit is iets soort sponsachtig, wit, voorverpakt suikerbrood maar best te doen. Daar bij eten we s’ morgens altijd 1 la vachi qui rit waar we 6 boterhammen met besmeren voor ons drie. Daarbij komt meestal ook nog iets van fruit. Keuze uit mango, banaan, ananas of water meloen.

’s Middags is idem aan ochtend maar dan zonder la vache qui rit…

’s Avonds kookt de kokin van de school hier voor ons. Dat brengt ze tussen 6 en 7 en is iets tussen fried rice met kip en pikkante tomatensaus, fried rice met koe en pikkante tomatensaus, spaghetti met kip en pikkante tomatensaus of jam (een soort dikke blokjes van ene knol gebakken)  met koe en…. pikkante tomatensaus! 1 ding is altijd zeker het is met pikante tomatensaus! J

-Toiletgebeuren:

Aangezien er geen stromend water is verloopt het toiletgebeuren niet bepaald hetzelfde als in belgie…

Het toilet moet je doorspoelen met een emmer water en liefst nog even wachten tot er genoeg pipiekes van iedereen in zitten om niet te veel water te verspillen!

Wassen doe je ’s ochtends een beetje met een washandje en ’s avonds voor het slapen zeker de voetjes even want die kunnen er hier redelijk bangelijk uitzien! En dan 1 keer om de 4 dagen een grondig waske en de haren mogen dan ook weer proper!



-Onze Afrikaanse vrienden:

De mensen zijn hier meestal heel erg vriendelijk en behulpvol. Kinderen en tieners roepen ons wel meetsal lachend na met Jefoe Jefoe (wat witte betekend) maar dan lachen we eens of zeggen “hello amibo” (zwarte) terug. J    We hebben hier ook blijkbaar enkele aanbidders aangezien er soms ineens brieven voor onze deur liggen (inclusief cv en foto) van mensen die onze vrienden willen worden!







Elektriciteit:

In ons huisje is er electriciteit maar af en toe ligt het hele dorp plat en moeten we dus maar gewoon wachten tot het weer aanspringt….

Warmte en stof:

Het is hier erg warm. Rond de 35 °. Het zandseizoen is gelukkig net voorbij maar afentoe komen er nog enkele te late zandbuien en ligt alles hier onder een vies laagje rood stof. (Inclusief binnen aangezien er geen glas in onze ruiten zit maar enkel een gaasje en een gordijn!) De komende maanden zal dit wel veranderen aangezien dan het regenseizoen komt en we af en toe afgekoeld zullen worden door een gigantisch onweer!

4 opmerkingen:

  1. Hei Mara, wat een spannend (vertrek) avontuur en wat een change of live! Je schrijft heel leuk en ik vind het fantastisch dat ik jouw "african live" volgen kan!
    Dikke kus
    Tante Tina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, ik bedoel "life" :-) en verder voor straks... succes met Miss Dora ! x

      Verwijderen
  2. Ciao Jefoe !

    Heel toffe verslaggeving die we graag lezen hier in het momenteel winterse Hamburg, please continue !

    Ik kan ook de reizigsters een gezonde Gin Tonic bij hun smeerkaas en spons brood ontbijt aanbevelen ter preventie van de beruchte African Express, however maximum one please :)

    Groetjes,
    Danny.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met één La-Vache-qui-rit zes boterhammen besmeren ? Dat zal dan wel een doosje zijn zoals op de foto hoop ik, want anders is het daar wel heel warm om zo'n lopend kaasje te hebben !

    BeantwoordenVerwijderen